27 Aralık
2023
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi 23. Toplantısı Gerçekleştirildi



Mesleki Yeterlilik Kurumu Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi 25 Aralık 2023 tarihinde yirmi üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantının açılışında yapılan seçim sonucunda, Sektör Komitesi Başkanlığına Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Sn. Ferda ÇAKMAKLIOĞLU, Sektör Komitesi Başkan Vekilliğine ise Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Sn. Türkan ÖZ seçildi.

Toplantı kapsamında, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan “Turizm Amaçlı Taşıt Şoförü (Seviye 3)” taslak meslek standardı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Çalışma Grupları tarafından hazırlanan “Kantinci (Seviye 4)” taslak meslek standardı ve taslak yeterliliği ile güncellenen “Aşçı (Seviye 4)” Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterliliği incelendi. 

Toplantı sonucunda, komiteye sunulan hazırlanan ve güncellenen ulusal meslek standartları ile ulusal yeterliliklerin gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verildi.