21 Kasım
2017
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
19 Aralık
2017
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
01 Temmuz
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
08 Temmuz
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
24 Ekim
2022
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
20 Aralık
2022
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Tarafından Sektör Komitesi Üyelerine Yönelik Eğitim Düzenlendi



Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı tarafından 15-17 Kasım 2017 tarihlerinde, MYK Sektör Komitelerinin etkinliklerinin artırılması amacıyla, sektör komitesi üyelerine yönelik, meslek standardı hazırlama yöntemleri, meslek standardına dayalı olarak yeterliliklerin oluşturulması, ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetleri ile Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi seviye tanımlayıcılarını kapsayan bir eğitim düzenlendi.

21-11-2017-2

Eğitimin açılış konuşması Kurum Başkanı Sayın Adem CEYLAN tarafından yapıldı. Açılış konuşmasında Sayın CEYLAN; MYK tarafından ulusal yeterlilik sistemi kapsamında yürütülen faaliyetlere, bahse konu faaliyetlerin yürütülmesinde paydaşların görüş ve katkılarının önemine değinerek sektör komitelerinin UMS ve UY’lerin hazırlanmasında ve onaylanmasındaki rolüne vurgu yaptı.

Kurum Başkanı Sayın Adem CEYLAN’ın açılış konuşmasının ardından Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın Yaprak AKÇAY ZİLELİ tarafından Meslek Standartları Dairesi Başkanlığının görevleri ve sektörler kapsamında geçmişten günümüze gerçekleştirilen çalışmaları anlatan bir sunum yapıldı.

21-11-2017-3

Eğitimin birinci bölümünde meslek standartlarının hazırlanmasında kullanılan DACUM yöntemi ile sektör komitesi üyelerinin meslek standartlarını doğrularken dikkat etmeleri gereken kriterler hakkında bilgilendirme yapıldı.

MYK Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Dairesi Başkanlığında görevli MYK Uzmanı Nesrin DOĞAN tarafından Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin ikinci bölümünde ulusal meslek standartlarından ulusal yeterliliklere geçişin nasıl sağlandığı, ölçme ve değerlendirme ile ilgili unsurlar ve komite üyelerinin ulusal yeterlilikleri doğrularken dikkat etmesi gereken kriterler anlatıldı.

MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığında görevli Birim Koordinatörü Elif Özlem BABAOĞLU tarafından sınav ve belgelendirme süreçlerini anlatan bir sunum yapıldı.

Eğitimin son günü kapanış konuşması Kurum Başkan Yardımcısı Metin KARAMAN tarafından gerçekleştirildi. Kapanış konuşmasında Sayın KARAMAN; meslek standartları ve yeterliliklerin hazırlanmasında sektör komitelerinin önemine ve komite üyelerinin bu süreçlerdeki katkısının değerine vurgu yaptı.

21-11-2017-4

Sayın KARAMAN’ın kapanış konuşmasını takiben sektör komitesi üyelerine eğitime katılım belgeleri dağıtıldı.

21-11-2017-5

21-11-2017-6

21-11-2017-5