17 Mart
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği (SÜTBİR) arasında “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” İmzalandı.



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği (SÜTBİR) arasında Tarım, Avcılık ve Balıkçılık sektöründe “Sağım Elemanı (Seviye 3), Sağım Operatörü (Seviye 4), Hayvan Bakıcısı (Seviye 3) ve Yem Ünitesi Operatörü (Seviye 4)” mesleklerine yönelik ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik hazırlamak üzere 16 Mart 2021 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.


170321-1

Mesleki Yeterlilik Kurumunda gerçekleştirilen törene Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN ile SÜTBİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tevfik KESKİN ve ilgililer katılım sağladı.

Kurum Başkanımız Sayın CEYLAN törende yaptığı konuşmada; özellikle pandemi döneminde dünyada en önemli konulardan birinin tarımsal ürünlerin üretimi, toplanması, taşınması ve sağlıklı bir şekilde muhafazası olduğunu ifade etmiş, tarımsal ürünlerin zayi edilmeden ekonomiye kazandırılmasının gerekliliğini belirtmiştir. Bu iş ve işlemlerin ehil kişiler tarafından yürütülmesi bağlamında yapılan çalışmaların önemine değinmiştir.

Süt üretimi ve sütten elde edilen diğer endüstriyel ürünlerin elde edilmesinin de önemine vurgu yapan Sayın CEYLAN, iki yıl önce süt üreticiliği ile ilgili mesleklerde başlayan işbirliğinin devam etmesi ve süreçlere katılımcı yaklaşımlarından ötürü SÜTBİR’e teşekkürlerini iletmiştir. Kamu tarafı olarak gerek kaynakların kullanımı gerek entelektüel birikim ile meslek kuruluşlarının çalışmalarına katkı sağlamak üzere her daim birlikte hareket edileceğini belirtmiştir.

 170321-2

Sayın CEYLAN, kurum faaliyetlerine değinerek ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik hazırlama çalışmaları ile mesleki açıdan yetkin bireylerin sahip olması gereken mesleki bilgi ve becerilerin tanımlandığı, uluslararası akreditasyona haiz kalite güvencesi sağlanmış sınav ve belgelendirme faaliyetleri ile de mesleklerinde yetkin olan bireylerin tespit edildiğini ve belgelendirildiğini dile getirmiştir.

170321-3

Sayın CEYLAN, Kurum olarak ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması, sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin yürütülmesi ve diğer kurumsal faaliyetler bağlamında AB fonlarından da etkin bir şekilde istifade edildiğini, bugüne kadar 21 milyon Euro fon kullanıldığını ve önümüzdeki dönemde de 18 milyon Euro fon kullanılacağını vurgulamıştır. SÜTBİR tarafından VOC-Test Merkezleri–III Hibe programı kapsamında yaklaşık 190 bin Euro’nun nitelikli iş gücü oluşumunda kullanılacağını belirtmiştir.

SÜTBİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tevfik KESKİN ise yaptığı konuşmada, tarımsal alandaki mesleklere sahip çıkılmasında verilen destekten ötürü memnuniyetini dile getirmiştir. Küçük yaşlardan itibaren çiftçilik ile uğraşmış, kırsalda yetişmiş ve uzun yıllardır sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapan biri olarak yapılan bu protokollerin önemini belirterek, bu kapsamda sağlanan destekten ötürü Kurumumuza teşekkürlerini iletmiştir.

 170321-4

Yapılan konuşmaların ardından, işbirliği protokolü Sayın CEYLAN ile Sayın KESKİN tarafından imzalanmıştır.

170321-5

170321-1