04 Ağustos
2022
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) arasında “Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” İmzalandı



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) arasında maden sektöründe yedi ulusal yeterliliğin hazırlanması amacıyla 3 Ağustos 2022 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

 040822-1

TKİ’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürü Sayın Hasan Hüseyin ERDOĞAN ve ilgililer katılım sağladı.

040822-2

MYK faaliyetleri ve maden sektöründe MYK tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan MYK Başkanı Sayın Adem CEYLAN tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslekleri barındıran maden sektöründe hazırlanan ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler ile nitelikli çalışanların sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımladıklarını, bu dokümanlar temel alınarak yürütülen sınav ve belgelendirme faaliyetleri ile de nitelikli istihdamın artırılmasını, iş kazalarının önlenmesini ve üretimde verimlilik ile kalitenin yükseltilmesini hedeflediklerini belirtti. Bu sektörde belge zorunluluğu getirilen meslek sayısını da artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

TKİ Genel Müdürü Sayın Hasan Hüseyin ERDOĞAN ise; maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konularının çok önemli olduğunu; maden sektöründe yaşanılan iş kazalarının azaltılabilmesi ve kaynakların verimli kullanılabilmesi için bu sektörde çalışanların belgelendirilmesine önem verdiklerini vurguladı. Sayın ERDOĞAN, sektördeki faaliyetlerin kaliteli bir şekilde yürütülmesinin de önemine ayrıca değindi.

İşbirliği protokolü; yapılan konuşmaların ardından Sayın CEYLAN ile Sayın ERDOĞAN tarafından imzalandı.

040822-3