08 Haziran
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
01 Mart
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası arasında “Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” İmzalandı



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası arasında maden sektöründe 2 (iki) adet ulusal meslek standardının ve 11 (on bir) adet ulusal yeterliliğin hazırlanması amacıyla 7 Haziran 2021 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

Kurumumuzda gerçekleştirilen törene Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayhan YÜKSEL ve ilgililer katılım sağladı.

 080621-1

MYK Başkanı Sayın CEYLAN törende yaptığı konuşmada; tehlikeli ve çok tehlikeli meslekleri barındıran maden sektöründe meslek standardı ve yeterlilik hazırlama çalışmalarının kaliteden ödün vermeyecek bir şekilde devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı. Maden sektörünün zor bir sektör olduğunu dile getiren Sayın CEYLAN, bu sektörde ilgili bütün taraflar ile çalışmaların sistemli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Maden sektöründeki iş kazalarının en aza indirgenmesi için bilgi birikim ve yeteneğe sahip, nitelikli, belgesi olan çalışanların istihdam edilmesinin önemli olduğunu belirten Sayın CEYLAN, ilgili sektörde eğitim ve belgelendirme faaliyetlerinin hızlandırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın YÜKSEL ise; maden sektöründe iş kazaları, çalışma zorlukları ve nitelikli işgücü sorununun bulunduğunu belirterek; maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin uygulamalarından fayda sağlanabilmesi için standart ve yeterliliklerin temel ihtiyaçlardan olduğuna vurgu yaptı. Sayın YÜKSEL, sektördeki çalışmaların kaliteli bir şekilde yönetilmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

İşbirliği protokolü; yapılan konuşmaların ardından Sayın CEYLAN ile Sayın YÜKSEL tarafından imzalandı.

080621-2

080621-3