28 Temmuz
2020
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
24 Ağustos
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Ankara Ticaret Odası (ATO) arasında “Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” İmzalandı.



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Ankara Ticaret Odası (ATO) arasında Sağlık ve Sosyal Hizmetler sektöründe Aktar (Seviye 5) mesleğine yönelik ulusal meslek standardı hazırlamak üzere 27 Temmuz 2020 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

280720-1

Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilen törene Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gürsel BARAN ve ilgililer katılım sağladı.

Kurum Başkanımız Sayın CEYLAN törende yaptığı konuşmada; Kurum faaliyetlerine değinerek ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik hazırlama çalışmaları ile mesleki açıdan yetkin bireylerin sahip olması gereken mesleki bilgi ve becerilerin tanımlandığı, uluslararası akreditasyona haiz kalite güvencesi sağlanmış sınav ve belgelendirme faaliyetleri ile de mesleklerinde yetkin olan bireylerin tespit edildiğini ve belgelendirildiğini ifade etmiştir.

Sayın CEYLAN, Kurum faaliyetleri ile ilgili birçok konuda önemli paydaşımız olan ATO ile ülkemizin geçmişten bu yana icra edilen mesleklerinden Aktar (Seviye 5) mesleğine yönelik meslek standardının hazırlanması ile nitelikli ürün ve hizmet sunumunda aktarların sahip olması gereken bilgi, beceri, tutum ve davranışlar ile sergilemeleri gereken görev ve işlemlerin tanımlanmış olacağını belirtmiştir. Hazırlanacak meslek standardının bu alanda sunulacak eğitim programlarına ve sınav ve belgelendirme faaliyetlerine girdi teşkil etmesi ile nitelikli işgücünün tanımlanması ve belgelendirilmesi noktasında önemli bir rol üstleneceğini belirtmiştir.

280720-2

ATO Başkanı Sayın Gürsel BARAN ise yaptığı konuşmada, alternatif tıbbın yükselişte olduğu günümüz dünyasında Türkiye’nin endemik bitki anlamında çok zengin bir ülke olduğunu belirterek dünya pazarında bu alanda pay sahibi olabilmemiz için katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini, bu bağlamda çalışma hayatında nitelikli işgücüne ihtiyaç duyulduğunu ve Aktar (Seviye 5) Ulusal Meslek Standardının hazırlanması ile mesleği icra eden kişilerin vasıflarının doğru ve geçerli bir şekilde tanımlanabileceğini ifade etmiştir. Sayın BARAN konuşmasının sonunda, 2012’den bu yana devam eden MYK ile işbirliklerinin bundan sonra da ihtiyaç duyulan her alanda devam edeceğine vurgu yapmıştır.

280720-3

280720-4

Yapılan konuşmaların ardından, işbirliği protokolü Sayın CEYLAN ile Sayın BARAN tarafından imzalanmıştır.

280720-1