02 Kasım
2018
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalandı



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında, “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” 1 Kasım 2018 tarihinde imzalandı.

021118-4

TUSAŞ’ın Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen protokol törenine Kurum Başkanımız Sayın Adem CEYLAN, TUSAŞ Genel Müdürü Sayın Temel KOTİL, MYK Başkan Yardımcısı Metin KARAMAN, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Yaprak AKÇAY ZİLELİ ve TUSAŞ İnsan Kaynakları Başkanı Mustafa AKKURT katılım sağladı.

021118-5

Protokol kapsamında, savunma sanayi ve sivil havacılık alanında “Hava Aracı Montaj Elemanı (Seviye 4)” “Hava Aracı Montaj Elemanı (Seviye 5)” ulusal meslek standartları ve “Hava Aracı Kompozit Parça İmalatçısı (Seviye 4)”, “Hava Aracı Metalik Parça İmalatçısı (Seviye 4)”, “Hava Aracı Montaj Elemanı (Seviye 4)” ve “Hava Aracı Montaj Operatörü (Seviye 5)” ulusal yeterliliklerinin hazırlanması planlanmaktadır.

021118-6

Protokol kapsamında iki kurum arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde farklı mesleklerde de işbirliğinin devam ettirilmesi ve bu bağlamda izlenecek yol haritası kararlaştırıldı.

021118-7

021118-5