24 Mayıs
2018
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arasında Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü İmzalandı



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü (DAGM) arasında iş ve yönetim sektöründe Arşivci (Seviye 6) ve Belge Yöneticisi (Seviye 6) Ulusal Meslek Standartlarının hazırlanması amacıyla 23 Mayıs 2018 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

240518-1

Kurumumuzda gerçekleştirilen törene MYK Başkanı Adem CEYLAN ile DAGM Genel Müdürü Prof. Dr. Uğur ÜNAL ve ilgililer katılım sağladı.

MYK Başkanı CEYLAN törende yaptığı konuşmada; arşivciliğin kurumların geçmişini geleceğe taşımada önemli bir misyon taşıdığını belirterek arşivcilik ile ilgili faaliyetlerin mesleki yeterliliğe sahip kişiler tarafından yapılmasının önemine vurgu yaptı. MYK Başkanı CEYLAN hazırlanacak ulusal meslek standartları aracığıyla ilgili eğitim programlarının güncellenmesine katkı sağlayacağını ve mesleki yeterliliklerin belirlenmesi ve belgelendirilmesinin altyapısını oluşturacağını ifade etti.

 240518-2

DAGM Genel Müdürü ÜNAL ise; Ülkemizin sahip olduğu arşiv hazinesi ile dünyadaki sayılı ülkeler arasında yer aldığını belirterek özellikle son dönemlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile Osmanlı Arşivleri başta olmak üzere arşivcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ile ilgili önemli aşamalar kaydedildiğini ifade etti. DAGM Genel Müdürü ÜNAL, hazırlanacak meslek standartlarının ülkemizde arşivcilik ve belge yönetimi çalışmalarının mesleki yeterliliğe sahip kişiler tarafından yapılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

 240518-3

Yapılan konuşmaların ardından kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

240518-1