Mesleki Yeterlilik Kurumu Gıda Sektör Komitesi, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından revize edilen Şekerleme-Sakız Hammadde Hazırlama ve Şekil Verme Operatörü (Seviye 3), Kaplama Operatörü (Draje) (Seviye 4), Meyve- Sebze Püre ve Konsantresi Üretim Operatörü (Seviye 4), Nişasta Bazlı Şeker Rafineri Operatörü (Seviye 4), Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4), Meyve- Sebze Suyu ve Alkolsüz İçecek Üretim Operatörü (Seviye 4), Su Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4), Peynir Üretim Operatörü (Seviye 4), Mısır İşleme Operatörü (Seviye 4), Et Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4) ulusal meslek standartlarını incelemek üzere 18-19.10.2023 tarihlerinde 31. toplantısını gerçekleştirmiştir.
Komiteye sunulan ulusal meslek standartları komite üyeleri tarafından incelenmiş, tartışılmış ve gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir.