20 Mayıs
2015
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Kuyumculuk Alanında Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi



MYK koordinasyonunda ve İstanbul Ticaret Odasının (İTO) ev sahipliğinde Kuyumculuk alanı ile ilgili sektör temsilcileri, eğitimcilerin ve akademisyenlerin katılım sağladığı değerlendirme toplantısı 14 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Toplantının sabah oturumunda İTO Yönetim Kurulu Üyesi Servet SAMSAMA, İTO Kuyumculuk Meclis Başkanı Erhan HOŞHANLI ve MYK Başkan Yardımcısı Firuzan SİLAHŞÖR açılış konuşmalarını yapmışlardır. Sayın SAMSAMA, İTO ile MYK arasında yoğun işbirliği olduğunu belirtmiş ve çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. Sayın HOŞHANLI ise kuyumculuk alanının ülkemiz ekonomisine olan katkılarını belirterek İTO olarak bu alanda yürütülen çalışmalara katkı verme isteklerini dile getirmiştir. Sayın SİLAHŞÖR ise MYK olarak yürütülen faaliyetler ile ilgili genel değerlendirme yaparak yapılacak olan çalışmaların iş ve eğitim dünyasına yansımaları hakkında görüşlerini ifade etmiştir. Sabahki oturumda ayrıca MYK faaliyetleri ve meslek haritalama hakkında teknik sunum yapılmış, sonrasında katılımcıların görüş ve değerlendirmeleri alınmıştır.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda İTO tarafından MYK’ya sunulan taslak meslek listesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından hazırlanan mevcut Ulusal Meslek Standardı üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik hazırlama çalışmaları yürütülecektir.

200515-2

200515-1

210515