08 Mayıs
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Haber Kameramanı (Seviye 6) Ulusal Meslek Standardı Resmi Gazete ‘de Yayımlandı



Kamuoyunu bilgilendirmek, ulusal ve uluslararası gündemin bizlere ulaşmasını sağlayan, canlı/kayıtlı haber çekimi ile kurgulu haber çekimi yapan Haber Kameramanı mesleğinin Ulusal Meslek Standardı Resmi Gazete ’de yayımlandı.

“Haber Kameramanı (Seviye 6)” ulusal meslek standardı 06.06.2018 tarihinde Türkiye Haber Kameramanları Derneği ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hazırlandı.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından hazırlanan ve MYK Yönetim Kurulu kararı ile onaylanarak yürürlüğe giren Haber Kameramanı (Seviye 6) ulusal meslek standardı haber kameramanlarının mesleğini icra ederken sergilemiş olduğu görevleri, bilgileri, becerileri, tutum ve davranışları tanımlamaktadır.

Hazırlanan ulusal meslek standardı haber kameramanlığı alanında sunulacak eğitim müfredatlarına girdi teşkil edecektir. Aynı zamanda MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyenlerin sınav ve belgelendirme faaliyetlerini düzenleyen ulusal yeterlilik dokümanlarının temelini oluşturacaktır.

Bu doğrultuda, Haber Kameramanı ulusal yeterlilik dokümanının da hazırlanması amacıyla Türkiye Haber Kameramanları Derneği ile MYK arasında işbirliği protokolü yapılmış olup, protokol kapsamında ulusal yeterlilik hazırlama çalışmalarına devam edilmektedir.

Ulusal yeterlilik çalışmalarının tamamlanması ve söz konusu dokümanın yürürlüğe girmesini takiben MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları aracılığıyla Haber Kameramanı mesleğinde sınav ve belgelendirme faaliyetlerine başlanacaktır.

motor