01 Kasım
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Gıda Sektöründe Şeker Üretimi Alanında Meslek Haritası Çalıştayı Gerçekleştirildi



Gıda sektöründe pancardan şeker üretimi alanında meslek standardı hazırlama çalışmalarına temel teşkil edecek meslek haritasının hazırlanması amacıyla ilgili kamu kurumlarının, meslek kuruluşlarının, sektör temsilcilerinin ve gıda sektör komitesi üyelerinin katılımı ile 31 Ekim 2019 tarihinde Kurumumuzda “Gıda Sektörü Pancardan Şeker Üretimi Alanı Meslek Haritası Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştay, Kurum Başkan Yardımcısı Sayın Metin KARAMAN’ın açılış konuşması ile başlamış ve açılış konuşmasında Sayın KARAMAN pancardan şeker üretimi alanında gerçekleştirilen meslek haritası çalışmasının ve sonucunda belirlenecek olan mesleklerin standartlarının ve yeterliliklerinin hazırlanmasının, sektörde nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının önemine vurgu yapmıştır.

Sayın KARAMAN’ın açılış konuşmasının ardından MYK Uzmanı A. Gülçin AKBIYIK tarafından katılımcılara Ulusal Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun amacı, yapısı, görevleri, meslek haritalama çalışmasının amacı, haritalamada dikkat edilmesi gereken hususlar ve gıda sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sunumun ardından Moderatör Yakup Hakan COŞKUN tarafından meslek haritalama çalışmasının yöntemi konusunda bilgilendirme yapılarak çalıştayın ikinci kısmında pancardan şeker üretim süreçlerini kapsayan haritalama çalışması yapılmıştır.