Gıda sektöründe ulusal meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ve Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası arasında imzalanan “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında “Fabrika İşletme Elemanı (Seviye 3)”, ”Pancar Boşaltma Makinesi Operatörü (Seviye 4)”, “Ham Fabrika İşletme Operatörü (Seviye 4)”, “Ham Fabrika İşletme Sorumlusu (Maniplant) (Seviye 5)”, “Rafineri İşletme Operatörü (Seviye 4)” ve “Rafineri İşletme Sorumlusu (Maniplant) (Seviye 5)” taslak meslek standartları hazırlandı.
İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve görüş bildirmek için tıklayınız.
Görüş alma süreci 30 Eylül 2022 tarihinde tamamlanacak olan taslak meslek standartları, gelen görüşler doğrultusunda gözden geçirildikten sonra MYK Gıda Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.