Gıda sektöründe ulusal yeterliliklerin belirlenmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu arasında imzalanan "Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü" kapsamında 2 adet taslak yeterlilik hazırlandı.
Hazırlanan "Kasap (Seviye 4)” ve “Kesimhane Kasabı (Seviye 4)" taslak yeterlilikleri ilgili tarafların görüşüne sunuldu.
Taslak yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.
Görüş alma süreci 10 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanacak yeterlilikler, gelen görüşler doğrultusunda TESK ve Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu tarafından gözden geçirildikten sonra, MYK Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.