Balıkçılık Alanında Meslek Haritası Çalıştayı Gerçekleştirildi
Balıkçılık alanında meslek standardı hazırlama çalışmalarına temel teşkil edecek meslek haritasının hazırlanması amacıyla ilgili kamu kurumlarının, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin katılımı ile 12 Aralık 2014 tarihinde Ankara Plaza Hotel’de “Balıkçılık Alanı Meslek Haritası Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) Genel Başkanı Sayın Ramazan ÖZKAYA konuşmasında balıkçılığın öneminden ve meslek haritası ve meslek standardı çalışmalarının balıkçılık alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulmasına olacak katkılarından bahsetmiştir. Açılış konuşmalarını müteakip katılımcılara, MYK’nın genel yapısı ve teknik hususları içeren bilgilendirme sunumları gerçekleştirilmiştir. Çalıştay sonucunda balıkçılık alanında taslak meslek haritası oluşturulmuştur.