07 Mayıs
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Bakanlığımız Tarafından Dönem Başkanlığı Yürütülen GDAÜ Kapsamında Gerçekleştirilen “İstihdam” Konulu Çalıştaya Katılım Sağlanmıştır.



Ülkemizin 1 Temmuz 2020 tarihinden beri Dönem Başkanlığını yürütmekte olduğu Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) kapsamında, 5 Mayıs 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda “İstihdam” temalı bir günlük çevrimiçi çalıştay düzenlenmiştir.

Genel Müdürlük uzmanlarından Hakan ÖZ’ün moderatörlüğünde yerli ve yabancı toplam 40 civarında katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşması, Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Oğuz TUNCAY tarafından gerçekleştirilmiştir.

Üç oturum olarak düzenlenen çalıştayda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Kurumumuz tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede, Kurum uzmanlarından Esma DOĞAN tarafından “Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun Uygulamaları” konulu bir sunum yapılmıştır. Sunum sonrasından Güneydoğu Avrupa ülkelerinin temsilcilerinden gelen sorular yanıtlanmıştır.

070521-1

070521-2

070521-1