21 Ağustos
2015
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı
11 Haziran
2018
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

6 Ulusal Meslek Standardı Revize Edildi



Turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri sektöründe; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından hazırlanan ve 26.11.2009 tarih ve 27418 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren altı adet Ulusal Meslek Standardı revize edilmiş olup, 20/08/2015 tarih ve 29451 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nun 21/3 maddesinde “Yürürlükte olan meslek standartları en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilir. Gerekli görülen meslek standartları, standart hazırlama usulüne göre yenilenir” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, yürürlükte olan Ulusal Meslek Standartları yeniden değerlendirilmekte ve gerektiğinde güncelleme çalışmaları yapılmaktadır.

Bu çalışmalar neticesinde, turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri sektöründe yayımlanan ve beş yıllık süresi dolan Ulusal Meslek Standartları, hazırlayan kuruluşlar tarafından yeniden değerlendirilmiş, gerekli güncellemeler yapılmış ve revize edilen standartlar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Bu şekilde revize edilen ve yürürlüğe konulan Ulusal Meslek Standartları sayısı 33’e ulaşmıştır.

Revize edilmiş standartlar hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

 

Oda Temizleme Görevlisi (Room Attendant) (Seviye 2)
Kat Sorumlusu (Floor Supervisor)  (Seviye 3)
Genel Alan Temizleme Görevlisi (Houseman)  (Seviye 2)
Genel Alan Sorumlusu (Public Area Supervisor) (Seviye 3)
Kat Hizmetleri Sorumlusu (Assistant Housekeeper) (Seviye 4)
Kat Hizmetleri Sorumlusu (Housekeeper) (Seviye 5)

 

resmi-gazete