06 Mart
2014
Maden S.K. Haberleri

MYK Maden Sektör Komitesi İlk Toplantısı Gerçekleştirildi



 

Maden Sektöründe MYK tarafından görevlendirilecek kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilmesi için inceleme yapmak, önerilerde bulunmak ve karar vermekle görevli MYK Maden Sektör Komitesi oluşturularak,  4 -5 Mart 2014 tarihlerinde ilk toplantısı gerçekleştirildi.

 

MYK’nın faaliyetlerine başlayan 22’nci Sektör Komitesi olan Maden Sektör Komitesinin gerçekleştirilen ilk toplantısına işçi, işveren, meslek kuruluşları ve ilgili bakanlıkların temsilcilerinden oluşan sektör komitesi üyeleri katılım sağladı.


Toplantı, gündem gereği Başkan ve Başkan Vekili seçimi ile başladı. Komite Başkanlığına Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu temsilcisi Teoman KOÇ, Başkan Vekilliğine Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Kazım AYHAN oybirliği ile seçildi. Toplantıda Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) tarafından hazırlanan taslak meslek standartları değerlendirildi.

 

MYK Maden Sektör Komitesi toplantısının ilk gününde görüşülen mesleklerden Mermer-Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 3) , Mermer-Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 4) ve Mermer-Doğaltaş Özel İmalat Elemanı (Seviye 4)  taslak meslek standartlarının Komite’nin önerdiği değişikliklerin yapılmasının ardından MYK Yönetim Kurulu’na sunulmasına karar verildi.

 

Toplantının ikinci gününde görüşülen Mermer-Doğaltaş Ebatlama ve Kesimcisi (Seviye 3) ve Mermer-Doğaltaş Yüzey İşlemcisi (Seviye 3) taslak meslek standartlarının birlikte değerlendirilerek tek bir standart olarak hazırlanmasına, Mermer-Doğaltaş Ebatlama ve Kesimcisi (Seviye 4) ve Mermer-Doğaltaş Yüzey İşlemcisi (Seviye 4) taslak meslek standartlarının birlikte değerlendirilerek tek bir standart olarak hazırlanmasına ve bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

 maden