05 Haziran
2017
Maden S.K. Haberleri

Maden Sektör Komitesi Üyeleri Sahada Teknik İncelmelerde Bulundu



Maden sektör komitesinin on birinci toplantısı 24-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Bahse konu toplantının ikinci günü sahada teknik incelemelerde bulunulmuş ve komitede incelenen meslek standardı ve yeterliliklere konu olan mesleklerin icrası ve çalışma ortamını yerinde gözlemlenmiştir

05062017-1

Ziyaretler kapsamında Şahin Mineral Ltd. Şti.‘nin taş ocağı, kırma eleme ve öğütme tesisleri ziyaret edilerek bu alanlarda çalışan meslek mensuplarının çalışmaları yerinde izlenmiştir. Daha sonra Kent Mermer Madencilik Ltd. Şti.’inde Özel İmalat Elemanı mesleğine ilişkin teknik inceleme yapılarak çalışanlardan bilgi alınmıştır. Son olarak Esmer Mermer Sanayi Ticaret A.Ş.’nde mermer-doğaltaş’ın imalat aşamaları gözlemlenerek mesleklere ilişkin bilgi alınmıştır. 

05062017-2

Toplantıya Maden Sektör Komitesi Üyelerinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan maden sektör sorumlusu Hilal DOĞRUÖZ ÖZER ve Uzman Yardımcısı Tuğba USTA, Maden Mühendisleri Odası’ndan Seyfi KULAKSIZ ve Sinan GİRDAPLI katılım sağlamıştır.

05062017-3

  Eskişehir Ticaret Odası tarafından hazırlanan 6 taslak yeterlilik sahada edinilen bilgilerde göz önüne  alınarak incelenmiş ve sektör  komitesinde alınan kararlar doğrultusunda düzenlendikten sonra  Yönetim Kuruluna sunulmasına karar verilmiştir.