17 Mayıs
2011
Gıda S.K. Haberleri

MYK Gıda Sektör Komitesi Oluşturuldu



Gıda Sektöründe MYK tarafından görevlendirilecek kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilmesi için inceleme yapmak, önerilerde bulunmak ve karar vermekle görevli MYK Gıda Sektör Komitesi oluşturularak,  17 Mayıs 2011 tarihinde ilk toplantısı gerçekleştirildi.

MYK’nın faaliyetlerine başlayan 20’nci Sektör Komitesi olan Gıda Sektör Komitesinin gerçekleştirilen ilk toplantısına işçi, işveren, meslek kuruluşları ve ilgili bakanlıkların temsilcilerinden oluşan sektör komitesi üyeleri katılım sağladı.

MYK Gıda Sektör Komitesi Temsilcileri:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Nefise Burcu Ünal

Milli Eğitim Bakanlığı

Sevda KARA

Sağlık Bakanlığı

Dr.Dyt.Biriz Çakır

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Ramazan ÖZKER

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

Selman Ayaz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Dr.İsmail Mert

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Bercan ÖĞÜT

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Tuğba BALCI

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu

Ahmet Enis ZÖNGÜR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Ebru KUZU

Mesleki Yeterlilik Kurumu

Tuğba YILMAZ

 

Toplantıda, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR’ün açılış konuşmasından sonra, MYK Sektör Sorumlusu Tuğba YILMAZ, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, gerçekleştirilen faaliyetler, Meslek Standartları, Komitenin görevleri ve süreçler hakkında bilgiler verdi. Sunumun ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Toplantı, gündem gereği Başkan ve Başkan Vekili seçimi ile devam etti. Komite Başkanlığına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği temsilcisi İsmail MERT, Başkan Vekilliğine ise Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Sevda KARA oybirliği ile seçildi.

 

gda_sk.17.05.2011jpg