25 Mayıs
2016
Gıda S.K. Haberleri

Gıda Sektöründe 5 Adet Taslak Meslek Standardı Hazırlandı



Gıda sektöründe meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla MYK ile Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) arasında imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında görevlendirilen TÜGİS tarafından  Et Ürünleri İşleme Elemanı (Seviye 4) ”, “Et Reyonu Elemanı (Seviye 3) ve TESK tarafından “Kesimhane Elemanı (Seviye 4)”, “Et İşleme Elemanı (Seviye 4)”, “Kasap (Seviye 5)” taslak meslek standartları hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.

TÜGİS tarafından hazırlanan ve ilgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına ulaşmak için tıklayınız.

TESK tarafından hazırlanan ve ilgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına ulaşmak için tıklayınız.

Söz konusu taslak meslek standartları için görüş alma süreci 10 Haziran 2016 tarihinde tamamlanacaktır. Kuruluşlar tarafından, gelen görüşler doğrultusunda taslak standartlar gözden geçirildikten sonra MYK Gıda Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

250516-2