16 Aralık
2016
Gıda S.K. Haberleri

Gıda Sektöründe 3 Adet Taslak Yeterlilik Hazırlandı



“Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin Uygulanması” UYEP II Projesi VOC-Test Merkezleri–II Hibe programı kapsamında 14 farklı kuruluş 10 sektörde meslek standartlarının ve yeterliliklerin geliştirilmesi, ulusal yeterliliklere dayalı ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla hibe almaya hak kazanmıştır.

Bu kapsamda,  Ege Orman Vakfı ile Kurumumuz arasında 27 Mayıs 2016 tarihinde Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Söz konusu protokol kapsamında görevlendirilen Ege Orman Vakfı tarafından “Zeytinyağı Üretim Operatörü (Seviye 4)”, “Fermente Ürün Üretim Operatörü (Seviye 4)” ve “Tadımcı (Seviye 4)” taslak yeterlilikleri hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.

Söz konusu taslak yeterlilikler için görüş alma süreci 29 Aralık 2016 tarihinde tamamlanacaktır. Ege Orman Vakfı tarafından, gelen görüşler doğrultusunda taslak yeterlilikler gözden geçirildikten sonra MYK Gıda Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

 

zeytinyag