30 Eylül
2019
Finans S.K. Haberleri

Finans Sektöründe Bankacılık Alanında Meslek Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi



Finans sektöründe Bankacılık alanında hazırlanacak meslek standartları ve yeterlilikler ile mevcut durumu değerlendirmek amacıyla ilgili kamu kurumlarının ve sektör temsilcilerinin katılımı ile 26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği ev sahipliğinde “Finans Sektörü Bankacılık Alanı Meslek Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirildi.

 

Çalıştayın açılış konuşmasında Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Sayın Ekrem KESKİN, taraflara yoğun katılımdan dolayı teşekkür etmiş, Finans sektöründe gerçekleştirilecek çalışmaların öneminden bahsederek doğru çalışmalarla sektöre önemli katkıların sağlanacağından bahsetmiştir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sayın Abdurrahman ÇETİN, toplantının gerçekleşmesi konusunda katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, sektöre yönelik doğru standartların belirlenmesi ile sektörün gelişebileceğini belirtmiş, belirlenecek yol haritası çerçevesinde çalışmaların sürdürülmesinin öneminden bahsetmiştir.

Kurum Başkan Yardımcımız Sayın Metin KARAMAN, Türkiye Bankalar Birliğine ev sahipliğinden dolayı teşekkür etmiş, Kurumumuzun faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen eylem planlarından da bahseden Sayın KARAMAN, finans sektöründe kaliteden ödün vermeyecek şekilde çalışmaların sürdürülmesinin öneminden bahsetmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından Birim Koordinatörü Hilal DOĞRUÖZ ÖZER tarafından katılımcılara Ulusal Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun amacı, yapısı, görevleri hakkında sunum yapılmıştır.

Meslek değerlendirme çalışmasının amaç ve yöntemi konusunda katılımcılar Moderatör Selcen AVCI tarafından bilgilendirildikten sonra çalıştayın ikinci kısmına geçilmiştir.

Çalıştayın ikinci kısmında bankacılık alanında alt alanları kapsayan meslek değerlendirme çalışması yapılmış, bu kapsamda katılımcılardan gelen geri dönüşler ve daha önce Kurumumuz bünyesinde gerçekleştirilen taslak meslek haritası sonuçları değerlendirilmiş, tartışılmış ve mevcut çalışmaların sürdürülmesi kararı alınmıştır.