25 Aralık
2009
Enerji S.K. Haberleri

MYK Enerji Sektör Komitesi İlk Toplantısı Yapıldı (17 Eylül 2008)



MYK Enerji Sektör Komitesi ilk toplantısı Kurumumuzda gerçekleştirildi. Toplantıda Enerji Sektör Komitesi başkan ve başkan vekili seçimi yapıldı.

 

Enerji sektöründe meslek standardı hazırlamak üzere MYK Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşların sundukları taslak meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilebilmesi için inceleme ve değerlendirme yapacak MYK Enerji Sektör Komitesi 17 Eylül 2008 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya MYK Başkanı Bayram AKBAŞ, Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR, Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Ahmet GÖZÜKÜÇÜK, Enerji Sektör Sorumlusu Metin DEMİRSOY, Uzman Yardımcıları Kürşat BAKIR ve Murat MUŞTU ile MYK Enerji Sektör Komitesi temsilcileri katıldı.

MYK Başkanı Bayram AKBAŞ sektör komitelerinin kuruluş amacını ve yeterlilik sistemi içerisindeki önemini anlatan bir açılış konuşması yaptı. Ardından Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR MYK’nın kuruluşundan itibaren yapılan çalışmalar, geleceğe dönük öngörüler ile meslek standardı hazırlamada görevlendirilen kuruluşların ve MYK Sektör Komitelerinin rolüne ilişkin genel bilgi verdi.

Toplantı gündemine göre sektör komitesi üyeleri başkan ve başkan vekili seçimi yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Dr. Serdar YILDIRIM Enerji Sektör Komitesi Başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Nurettin BULUT Enerji Sektör Komitesi Başkan Vekili seçildi.

Enerji Sektör Komitesi Temsilcileri:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özlem Deniz ERATAK
Milli Eğitim Bakanlığı Nurettin BULUT
Yüksek Öğretim Kurulu Prof. Dr. Ali Ulvi YILMAZER
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yusuf YILDIZ
Çevre ve Orman Bakanlığı M.Oğuz GÜNER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dr.Öcal Serdar YILDIRIM
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Oğuz AKGÜMÜŞ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yahya Varol GÜLTEKİN
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Arda TARHAN
Hak-İş Konfederasyonu Dr. Adnan KÖSE
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Güner YENİGÜN
Mesleki Yeterlilik Kurumu Ahmet GÖZÜKÜÇÜK