18 Nisan
2010
Elektrik ve Elektronik S.K.Haberleri

MYK Elektrik ve Elektronik Sektör Komitesi Kuruldu



Elektrik ve Elektronik sektöründe meslek standardı hazırlamak üzere MYK Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan taslak meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilebilmesi için inceleme ve değerlendirme yapmakla görevli MYK Elektrik ve Elektronik Sektör Komitesi ilk toplantısını 15 Nisan 2010 tarihinde Kurumumuzda gerçekleştirdi.

MYK’nın faaliyetlerine başlayan 14’üncü Sektör Komitesi olan Elektrik ve Elektronik Sektör Komitesi toplantısına işçi, işveren, meslek kuruluşları, ilgili bakanlıklar ve YÖK temsilcilerinden oluşan sektör komitesi üyeleri katılım sağladı.

MYK Elektrik ve Elektronik Sektör Komitesi Temsilcileri:

Temsil Edilen Kurum

Temsilci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Nasip Gül İNCEKARA

Milli Eğitim Bakanlığı

Haydar BATTALOĞLU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Edip TÜRKAY

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Oğuz AKGÜMÜŞ

Yükseköğretim Kurulu

Yrd.Doç.Dr Erbil AKBAY

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Abdullah KAYA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Oğuz BEDİR

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Serkan ÇİFTÇİ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu

Elif Gülgün AKÇA

Mesleki Yeterlilik Kurumu

Hacı Ali EROĞLU


MYK Yönetim Kurulu Kararı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı Temsilcisi Sektör Komitesi Toplantılarına Özürlüler İdaresinin görüşlerini bildirmek için katılmaktadır.

Toplantıda, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR’un açılış konuşmasından sonra, MYK Elektrik ve Elektronik Sektör Sorumlusu H. Ali EROĞLU, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, gerçekleştirilen faaliyetler, Meslek Standartları, Komitenin görevleri, süreçler hakkında bilgiler verdi. Sayın SİLAHŞÖR sunumun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantı gündemine göre sektör komitesi üyeleri başkan ve başkan vekili seçimi yaptı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu temsilcisi Abdullah KAYA Komite Başkanı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı temsilcisi Yrd.Doç.Dr. Erbil AKBAY Başkan Vekili seçildi.

elektronikhabericin1-190410 elektronikhabericin2-190410