25 Eylül
2012
Elektrik ve Elektronik S.K.Haberleri

Elektrik-Elektronik Sektör Komitesi Yüksek Gerilim, Asansör Montajı ve Asansör Bakım-Onarımı Alanındaki Taslak Yeterlilikleri Görüştü



Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (ASO 1. OSB) ile Kurumumuz arasında 30.03.2012 tarihinde imzalanan Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamında ASO 1. OSB tarafından Yüksek Gerilim Teçhizat Test Elemanı (Seviye 4), Yüksek Gerilim Teçhizat Test Elemanı (Seviye 5), Yüksek Gerilim Kablo Aksesuarları Montajcısı (Seviye 4) yeterlilik taslakları, Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi (ASO 2. ve 3. OSB) ile Kurumumuz arasında 29.03.2012 tarihinde imzalanan Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamında ise ASO 2. ve 3. OSB tarafından Asansör Bakım ve Onarımcısı (Seviye 3), Asansör Bakım ve Onarımcısı (Seviye 4), Asansör Montajcısı (Seviye 3), Asansör Montajcısı (Seviye 4) yeterlilik taslakları hazırlanarak görüşe sunulmuştur.

Gelen görüşler ve öneriler doğrultusunda taslak yeterlilikler ASO 1. OSB ve ASO 2. ve 3. OSB tarafından revize edilerek MYK Elektrik-Elektronik Sektör Komitesinin değerlendirmesine sunulmuştur.

Taslak yeterliliklerin görüşüldüğü MYK Elektrik-Elektronik Sektör Komitesi 8. toplantısı 20 Eylül 2012 tarihinde Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 21 Eylül 2012 tarihinde ise Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda düzenlenmiştir. 20 Eylül 2012 tarihli toplantı kapsamında Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arçelik A.Ş. Bulaşık Makinesi Fabrikası, Ulusoy Elektrik A.Ş. ve Aykon Pano Elektrik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.’de saha ziyaretleri gerçekleştirilmiş, komite üyelerince yeterlilik taslakları hazırlanan mesleklerin nasıl icra edildiği gözlemlenmiştir. Saha ziyareti sonrası yeterlilik taslakları komite tarafından incelenmiş, değerlendirilmiş ve taslaklar üzerinde yapılması öngörülen revizyonlar tespit edilmiştir.

Taslak yeterlilikler sektör komitesinde alınan kararlar doğrultusunda revize edildikten sonra MYK Yönetim Kurulu onayına sunulacaktır.

elek-elektsek