01 Haziran
2016
Eğitim S.K.Haberleri

MYK Eğitim Sektör Komitesi İlk Toplantısı Gerçekleştirildi



 Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlarca veya oluşturulan çalışma gruplarınca eğitim sektöründe hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı, yeterliliklerin de ulusal yeterlilik olarak kabul edilebilmesi için inceleme yapan, önerilerde bulunan ve Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına karar veren MYK Eğitim Sektör Komitesi kurulmuş ve ilk toplantısını 31 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirmiştir.

MYK’nın faaliyetlerine başlayan 24 üncü sektör komitesi olan Eğitim Sektör Komitesinin ilk toplantısında Komite Başkanlığına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı temsilcisi Prof. Dr. Filiz ERCAN, Başkan Vekilliğine Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Suat ŞAHİN oybirliği ile seçildi.

Toplantıda TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) ile Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği (EPODDER) tarafından hazırlanan taslak meslek standartları değerlendirildi.

Toplantı sonucunda TEGEP tarafından hazırlanan Kurumsal Eğitmen (Seviye 5) ve Kurumsal Eğitmen (Seviye 6) taslak meslek standartlarının üzerinde karara varılan değişiklikler yapıldıktan sonra komite üyelerinin onayının ardından MYK Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına; EPODDER tarafından hazırlanan Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı (Seviye 7) taslak meslek standardının bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

 010616-2