16 Aralık
2016
Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri S.K. Haberler

MYK Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sektör Komitesi Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Seviye 2-3) ve Alan Kılavuzu (Seviye 4) Taslak Meslek Standartlarına Yönelik Saha Ziyareti Gerçekleştirdi



Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) arasında Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Seviye 2-3) ve Alan Kılavuzu (Seviye 4) ulusal meslek standartlarını hazırlamak üzere işbirliği protokolü yapılmıştır.

Yapılan işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan taslak meslek standartları >OR-KOOP’un ev sahipliğinde Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda 13-14 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen MYK Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sektör Komitesi toplantısında değerlendirildi.

161216-1

Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sektör Komitesi üyelerinin yanı sıra OR-KOOP’un yeterlilik hazırlama ekibinde yer alan temsilcilerin de katılım sağladığı toplantıda, sektör komitesi üyeleri görüş süresi tamamlanan ve gelen görüşler doğrultusunda revize edilen taslak yeterlilikleri inceledi ve görüşleri tartıştı. Akabinde mesleğin icra edildiği Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda saha ziyareti gerçekleştirilerek teknik incelemelerde bulunuldu. 

161216-2