22 Aralık
2010
Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri S.K. Haberler

MYK Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri Sektör Komitesi Kuruldu



Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri Sektöründe MYK tarafından görevlendirilecek kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilmesi için inceleme yapmak, önerilerde bulunmak ve karar vermekle görevli MYK Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri Sektör Komitesi kuruldu ve ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

MYK’nın faaliyetlerine başlayan 16’nci Sektör Komitesi olan Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri Sektör Komitesinin 21 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantısına işçi, işveren, meslek kuruluşları, ilgili bakanlıklar ve YÖK temsilcilerinden oluşan sektör komitesi üyeleri katılım sağladı.


MYK Ağaç İşleri, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri Sektör Komitesi Temsilcileri:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Hatice Tülay ALPMAN

Milli Eğitim Bakanlığı

İlhan KOCATÜRK

Çevre ve Orman Bakanlığı

Erdem KAPLAN

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Lokman Hekim AKŞEN

Yükseköğretim Kurulu

Prof. Dr. Turgay AKBULUT

Türkiye Odalar Borsalar Birliği

Vecdet Fehmi ŞENDİL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Ali Rıza ERCAN

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Halit BAYHAN

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Kemal ESİN

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu

Ahmet Murat AKINCI

Mesleki Yeterlilik Kurumu

Kenan KALAYCI

  MYK Yönetim Kurulu Kararı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı Temsilcisi Sektör Komitesi Toplantılarına Özürlüler İdaresinin görüşlerini bildirmek için katılmaktadır.

 

Toplantıda, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR’ün açış konuşmasından sonra, Sektör Sorumlusu Kenan KALAYCI, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, gerçekleştirilen faaliyetler, Meslek Standartları, Komitenin görevleri ve süreçler hakkında bilgiler verdi. Sayın SİLAHŞÖR sunumun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantı, gündem gereği Başkan ve Başkan Vekili seçimi ile devam etti. Komite Başkanlığına Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Temsilcisi Ali Rıza ERCAN, Başkan Vekilliğine Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi İlhan KOCATÜRK oybirliğiyle seçildi.

PC210004--