22 Nisan
2024
Resimli Haberler - Anasayfa

Norveç Ulusal Kimlik Merkezi ve Danimarka Ulusal Kimlik Merkezi Temsilcilerinden Oluşan Heyet, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN’ı Ziyaret Etti.



Norveç Ulusal Kimlik Merkezi ve Danimarka Ulusal Kimlik Merkezi Temsilcilerinden oluşan heyet, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN’ı ziyaret etti.

Norveç ve Danimarka Kimlik Merkezleri tarafından yürütülen “göçmenlerin niteliklerinin belgelendirilmesi ve tanınması” çalışmaları doğrultusunda, Kurumumuz faaliyetlerini incelemek ve karşılıklı işbirliği alanlarını görüşmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Kurum Başkanımız Sn. İLHAN tarafından Kurumumuz bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sn. İLHAN tarafından yapılan bilgilendirmede, bugüne kadar yürütülen çalışmalar doğrultusunda 909 Ulusal Meslek Standardı ile 663 Ulusal Yeterliliğin yayımlandığı, 276 adet Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşunun bulunduğu ve yapılan sınavlar sonucunda toplam 2.712.559 adet MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin verildiği belirtildi. Ayrıca, MYK bünyesinde yürütülen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi çalışmaları hakkında da detaylı bilgi aktarıldı.

Karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı sonrasında Kurumumuz yöneticilerinin de yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi ve toplantıda MYK uzmanları tarafından heyete “MYK’nın Türkiye’deki Rolü” konulu teknik bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunum sonrasında heyet tarafından iletilen sorular cevaplandı ve bilgi paylaşımının ardından toplantı sona erdi.